O Budvi

Dolazak
Odlazak
Broj odraslih
Broj djece
Promo kod

O BUDVI

Spoj novog i starog je upravo ono što opisuje Budvu kao idealno mjesto za Turiste! Ono što Budvu čini najatraktivnijom turističkom destinacijom jeste spoj različitosti i kontrasta na jednom mjestu. Zabava, odmor, noćni provod, relaksacija, istorijski kurioziteti i prelijepe pješčane plaže su glavni reprezent budvanske opštine, što svake godine dovodi sve više turista.

Budva je jedan od najstarijih gradova na jadranskom moru, 2500 godina. Zbog povoljnog geografskog položaja budvanska rivijera je centar crnogorskog turizma. Značajni turistički objekti se nalaze unutar mletačkih zidina iz 15. veka, koje okružuje budvanski Stari grad. Osim istorije stari grad nudi i preko 200 radnji: suvenirnica, butika, kafića, restorana, kozmetičkih salona što čini ovaj dio grada idealnim za šetnju i zabavu. Mnoge turiste pored noćnog provoda, plaža i drugih atrakcija grada, zanima kako je sve počelo, kako je nastala Budva?

Na to pitanje dodano ih podstiče ulazak u stari grad i kada se uvjere da Budva osim zabave nudi toliko istorijskih nasleđa, priči, legendi, i kurioziteta koji čekaju da ponovo budu otkriveni i ispričani svakom turisti.

Ljubav je kao glavna spona između cijele priče o postanku grada Budve. Jer je Kadma pratila njegova žena Harmonija, i zajendo su se nastnili na današnjoj teritorji i osnovali Budvu. Sama legenda o nastanku Budve dodatno nas je inspirisala, da sam grad dobije hotel po mitskoj legendi kralju Kadmu.

Dobar glas daleko se čuje! Upravo to Budvu čini sve posjećenijom destinacijom.

+
+
+
+
+
+
+